SAP Business One WIKI
Az oldalt az OnLiveIT az SAP Business One információs portál tulajdonosa gondozza.

SAP Business One Starter Package bevezetés előkészítése

1. Számítógépek előkészítése

Az SAP Business One zökkenőmentes működés érdekében szükséges a hardver környezet körültekintő kialakítása, az aktuális rendszerkövetelmények megfelelően.

Ez a lépés kötelező!

Tovább: Számítógépek előkészítése

2. Szerver szoftver telepítés

Az eljárás során telepítésre kerül az SAP Business One szerver szoftver. Részletesebb információért illetve a telepítési lépésekért mindenképpen át kell tanulmányozni az SAP Business One installációs utasítását, mely a telepítőcsomag része.

Ez a lépés kötelező!

Tovább: Szerver szoftver telepítése

3. Kliens szoftver telepítés

Az eljárás során telepítésre kerül az SAP Business One kliens szoftver. Részletesebb információért illetve a telepítési lépésekért mindenképpen át kell tanulmányozni az SAP Business One installációs utasítását, mely a telepítőcsomag része.

Ez a lépés kötelező!

Tovább: Kliens szoftver telepítés

4. Adatbázis visszatöltés

A hardver és szoftver telepítés után az előparaméterezett SAP Business One Starter Package adatbázist kell betölteni az MS SQL szerverbe.

Ez a lépés kötelező!

Tovább: Adatbázis visszatöltés

5. Cégadatok - Általános

A Helyi Nyelv allap segítségével határozza meg a bizonylatokra nyomtatandó cégadatokat az ország nyelvének layoutjával. Az Idegen nyelv allap segítségével határozza meg a bizonylatokra nyomtatandó adatokat az idegen nyelv layoutjával. A lap eléréséhez kövesse az  Adminisztráció → Rendszerbeállítások → Cégadatok → Általános menüútvonalat.

Ez a lépés kötelező!

Tovább: Cégadatok - Általános

6. Cégadatok – Számviteli adatok

Itt kell beállítani a Cégadatok ablak Számviteli adatok lapján megjelenő mezőket.

Az ablak megjelenítéséhez kövesse az  Adminisztráció → Rendszerbeállítások → Cégadatok → Számviteli adatok útvonalat.

Ez a lépés kötelező!

Tovább: Cégadatok – Számviteli adatok

7. Cégadatok - Alapbeállítások

Az eljárás segítségével a cég alapbeállításainak értékei adhatók meg.

Az eléréséhez kövesse az Adminisztráció → Rendszerbeállítások → Cégadatok → Alapbeállítások lap útvonalat.

Ez a lépés kötelező!

Tovább: Cégadatok - Alapbeállítások

8. Árfolyamok

Ebben az ablakban definiálhatja manuálisan vagy automatikusan az árfolyamokat az indexekhez, valamint a Pénznemek – definíciók ablakban definiált idegen pénznemek árfolyamait.

Az ablak eléréséhez kattintson az Adminisztráció → Árfolyamok és indexek parancsra.

Ez a lépés kötelező!

Tovább: Árfolyamok

9. Általános beállítások – Szolgáltatások

Ezen a lapon definiálható, hogy milyen ellenőrzések és eljárások induljanak el automatikusan, amikor bejelentkezik az SAP Business One rendszerbe, vagy adatokkal kezd dolgozni.

A lap eléréséhez az SAP Business One főmenüjében kövesse az Adminisztráció → Rendszerbeállítások → Általános beállítások → Szolgáltatások menüútvonalat.

Ez a lépés kötelező!

Tobább: Általános beállítások - Szolgáltatások

10. Általános beállítások – Megjelenés

Ezen a lapon állítható be, hogyan jelenjenek meg a különböző változók, például a dátumok, numerikus értékek és pénznemek.

A lap eléréséhez kövesse az Adminisztráció → Rendszerbeállítások → Általános beállítások → Megjelenítés menüútvonalat.

Ez a lépés kötelező!

Tovább: Általános beállítások - Megjelenés

12. Általános beállítások – Betűtípus és háttér

Ezen a lapon állíthatja be az SAP Business One rendszerben a szövegek megjelenítésére használt betűtípust, illetve helyezheti el cége emblémáját vagy bármely más ábrát háttérképként az SAP Business One főablakában.

Az ablak megjelenítéséhez kövesse az Adminisztráció → Rendszerbeállítások → Általános beállítások → Betűtípus és háttér útvonalat.

Ez a lépés kötelező!

Tovább: Általános beállítások – Betűtípus és háttér

13. Általános beállítások – Elérési útvonalak

A lap segítségével definiálhat útvonalakat olyan mappákhoz, amelyekbe különböző fájlokat és információkat, például képeket és mellékleteket, szeretne elmenteni.

Az ablak megjelenítéséhez kattintson az Adminisztráció → Rendszerbeállítások → Általános beállítások → Útvonal menüpontra.

Ez a lépés kötelező!

Tovább: Általános beállítások – Elérési útvonalak

14. Általános beállítások – Készlet

Ezen a lapon a cikkekhez, tervezéshez és beszámolókhoz kapcsolódó beállítások adhatók meg.

Ez a lépés kötelező!

Tovább: Általános beállítások – Készlet

15. Bizonylat beállítások – Általános

Ebben az ablakban definiálhatja a bizonylatfajták alapértelmezett beállításait az SAP Business One rendszerben. Az Általános lapon az értékesítési és beszerzési bizonylatok beállításai adhatók meg.

Ez a lépés kötelező!

Tovább: Bizonylat beállítások – Általános

16. Bizonylat beállítások – Bizonylatonként

Az ablak segítségével a következő bizonylatokhoz definiálhatók információk:

  • Értékesítés és beszerzés
  • Bank és számvitel
  • Készlettranzakciók és gyártás

Az adott bizonylatfajtára vonatkozó beállítások megadásához a Bizonylat mezőben válassza ki a bizonylatfajtát. Az SAP Business One megjeleníti a kiválasztott bizonylatfajta releváns mezőit.

Ez a lépés kötelező!

Tovább: Bizonylat beállítások – Bizonylatonként

17. Bizonylat számozás

Az alábbi táblázat ismerteti a Bizonylatszámozás definíciók ablakban megjelenő mezőket. Az ablak megjelenítéséhez kattintson az Adminisztráció → Rendszerbeállítások → Bizonylatszámozás menüpontra.

A törvényi előírások megkövetelik az értékesítési bizonylatok egymást követő sorrendben történő számozását, ezért tilos módosítani az értékesítési bizonylatok számkörének következő számát.

Ez a lépés kötelező!

Tovább: Bizonylat számozás

18. Felhasználók

Az ablak segítségével felhasználókat definiálhat az SAP Business One rendszerben.

Ez a lépés kötelező!

Tovább: Felhasználók

19. Felhasználói alapértékek

Új felhasználói alapértékek hozzáadásához vagy már létezők aktualizálásához superuserként kell bejelentkeznie.

Egy adott felhasználói alapérték aktualizálásához azzal a felhasználónévvel kell bejelentkeznie, amelyik az adott felhasználói alapértékhez hozzá van rendelve.

A felhasználó alapértelmezett paramétereinek karbantartásához használja az Adminisztráció → Definíciókà Általánosà Felhasználói alapértékek útvonalat.

Ez a lépés kötelező!

Tovább: Felhasználói alapértékek

20. Jogosultságok

A jogosultságok teszik lehetővé, hogy a felhasználók megtekintsék, létrehozzák és aktualizálják a hozzájuk rendelt bizonylatokat, az adattulajdonosi beállítások definíciói szerint. Az új felhasználóknak alapértelmezés szerint nincs jogosultsága. Minden felhasználónak csak egy felettese lehet, aki jogosultságokat rendel hozzá.

A felhasználók normál felhasználóként vagy superuserként definiálhatók. Tetszőleges számú superusert definiálhat, ám ez nem tanácsos.

Ez a lépés kötelező!

Tovább: Jogosultságok

21. Értékesítők és beszerzők

Ebben az ablakban definiálhatja az értékesítőket és a beszerzőket, és állíthatja be az alapértelmezett értékesítőt/beszerzőt.A releváns értékesítő/beszerző hozzárendelésével a megfelelő üzleti partnerekhez és később az egyes értékesítési és beszerzési bizonylathoz lehetővé válik: Értékesítési és beszerzési elemzési beszámolók generálása értékesítőnként vagy beszerzőnként Az egyes értékesítők/beszerzők által teljesített értékesítése / beszerzési volumen mérése

Az itt definiált értékesítők/beszerzők hozzákapcsolhatók a megfelelő dolgozói törzsadatokhoz az Emberi erőforrások modulban.

Ez a lépés kötelező!

Tovább: Értékesítők és beszerzők

22. Területek

A területek segítségével kezelhet egy földrajzi területet, márkát, vagy cikk-kategóriát és annak hierarchiáját. A területek kategóriája az ablakon belül húzással (Drag and Drop) módosítható.

Ez a lépés nem kötelező!

Tovább: Területek

23. Jutalékcsoportok

Ebben az ablakban definiálhatja az értékesítőkhöz hozzárendelendő jutalékszázalékokat. Ha olyan értékesítési bizonylatot hoz létre, melyhez értékésítő van kapcsolva hozzárendelt jutalékcsoporttal, akkor a rendszer kiszámítja a megfelelő jutalékösszegeket.

A jutalékcsoport valamennyi adata módosítható, de nem távolítható el. Ez a beállítás kötelező, ha a cég jutalékokat alkalmaz.

A jutalékcsoport csak megfelelő felhasználói jogosultságok birtokában távolítható el.

Ez a lépés kötelező!

Tovább: Jutalékcsoportok

24. Előre definiált szöveg

Ebben az ablakban konkrét szövegeket adhat meg, melyek hozzáadhatók az értékesítési és beszerzési bizonylatokhoz. Ezeket a szövegeket szövegsorba írhatja be. Például bizonyos cikkek sorai alá beszúrhat egy szövegsort, mely tájékoztat, hogy a cikk egy adott dátumig csökkentett áron kerül értékesítésre. Az előre definiált szövegek használata hatékonyabb, és biztosítja a szöveg konzisztenciáját valamennyi bizonylatban.

Ez a lépés nem kötelező!

Tovább: Előre definiált szöveg

25. Biztonság

Az SAP Business One 8.8 rendszerben a következő funkciók növelik a biztonságot és segítenek az adatok védelmében:

  • Az adatbázis hitelesítési információit a végfelhasználók nem láthatják. Az adatbázist használó összes felhasználó hitelesítése a licencszerver történik, hogy megkaphassák az adatbázis hitelesítési információit és létrejöhessen a kapcsolat az SAP Business One rendszerrel.
  • Az előre definiált superuser jelszó - “manager” el lett távolítva. Az előzetesen definiált felhasználónak (“manager”) meg kell felelnie a jelszószabályozásnak, mi szerint a jelszónak és a felhasználó nevének el kell térnie egymástól. További információkat az Administrator's Guide_SQL dokumentumban találhat az SAP Business One termék DVD-n.
  • A titkosítási algoritmus frissítve lett. Az SAP Business One 8.8 rendszerben jobb titkosítási algoritmus, mint pl. a 3DES váltotta fel az eredeti RC4-et.
  • Lekérdezések korlátozása csak olvasási jogosultságú felhasználókra Az SAP Business One
  • rendszerben a superuser letilthatja a lekérdezésfuttatási funkciót bizonyos felhasználóknál. Így ők a cég adatbázisához csak egy új, előzetesen definiált, írásvédett kapcsolaton keresztül kapcsolódhatnak.

Ez a lépés kötelező!

Tovább: Biztonság

26. Licenc adminisztráció

Az alkalmazás használatának engedélyezéséhez hozzá kell rendelni a megfelelő felhasználótípusok licenceit az egyes felhasználókhoz. A rendelkezésre álló licencek megoszlanak az azonos licencszerverhez kapcsolódó cégek között. Ebből kifolyólag, ha egy adott céghez bejelentkezik, lehetséges, hogy a vártnál kevesebb elérhető licenc látható.

Ez a lépés kötelező!

Tovább: Licenc adminisztráció

27. Add-on adminisztráció

Szoftverszolgáltatók (software service providers - SSPs) által fejlesztett AddOnokat regisztrál. Az SAP AddOnok regisztrálása megtörténik az SAP Business One telepítés közben, ezeket tehát nem kell regisztrálnia.

Egy AddOnt csak egyszer kell regisztrálni bármely SAP Business One munkaállomásról. A regisztrációs eljárás feltölti az AddOn telepítőcsomagjának fájljait az SAP Business One szerverre. Az SAP Business One rendszerben minden cég számára elérhetők a regisztrált AddOnok.

Ez a lépés nem kötelező!

Tovább: Add-on adminisztráció

28. Adatexport

Az SAP Business One használata előtt aktualizálni kell a törzsadatokat, például a vevőket, szállítókat vagy termékeket és tranzakciókat a rendszerben. Ezen kívül a fájlok importálhatók is más cégekből az SAP Business One rendszeren belül, illetve külső szoftveralkalmazásokból bizonyos cégek aktualizálása céljából.

Az importálás módja olyan szempontoktól függ, mint például az importálandó adatok típusa és mennyisége. Ezek lehetnek törzsadatok, például üzleti partnerek, cikkek, számlakeretek, vagy tranzakciók, például naplókönyvelések, áttárolások stb.

A cég igény szerint új számlákat vagy vevőkódokat adhat hozzá a rendszerbeállítás során. Ez esetben a manuális és automatikus adatmigráció kombinálása lehet a legmegfelelőbb.

Ez a lépés nem kötelező!

Tovább: Adatexport

sap_business_one/starter_package/1_fejezet_bevezetes_elokeszitese.txt · Utolsó módosítás: 2013.09.06 13:25 (külső szerkesztés)
 
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki